Albína Dratvová a ženská otázka - Kořenská, Magdalena (Univerzita Pardubice, 2012)
Tato bakalářská práce je věnována ženské otázce, životu Albíny Dratvové a jejímu dílu souvisejícímu s ženskou otázkou. Na základě vědeckého deníku a dalších písemností z osobního fondu byl představen život této významné filozofky přírodních věd. Práce nerozebírá dílo Albíny Dratvové, pouze shrnuje zásadní díla v jejím životopise a představuje názor Albíny Dratvové na ženskou otázku a na ženu první republiky.
Albína Dratvová and Women's Issues
Keywords: ženská otázka; emancipace; ženy; věda; Dratvová, Albína; women's issues; emancipation; women; science