Život s roztroušenou sklerózou z pohledu nemocného a jeho nejbližšího okolí - Karbašová, Kristina (Univerzita Pardubice, 2013)
Obsah této bakalářské práce je zaměřen na problematiku života nemocných s roztroušenou sklerózou a jejich blízkých. Zabývá se problematikou jejich kvality života ovlivněného závažnou nemocí, ale také začleněním do společnosti a jejich vnímání většinovou společností.
Living with multiple sclerosis from the perspective of the patient and his the nearest surroundings
Keywords: nemoc; rodina; invalidita; deprese; kvalita života; integrace; illness; family; disablement; depression; quality of life; social integration