Podpora společenské integrace uprchlíků v ČR - Vrzalová, Petra (Univerzita Pardubice, 2008)
Práce je věnována otázce uprchlíků v České republice. Skládá se ze dvou částí – teoretické a empirické. V teoretické části jsou vysvětleny základní pojmy týkající se migrace, uprchlíků a jejich integrace do společnosti za pomoci zákonných norem. V empirické části je popsán chod pobytového střediska, struktura žadatelů, jejich život ve středisku a pomoc střediska při začleňování se do české společnosti.
Support of social integration of refugees in the Czech Republic
Keywords: refugees; Migration; Integration; asylum; uprchlíci; Migrace; Integrace; azyl