Úloha radiologického asistenta při aplikaci brachyterapie - Chadimová, Hana (Univerzita Pardubice, 2020)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na úlohu radiologického asistenta při aplikaci brachyterapie. Je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Teoretická část se specializuje na podstatu brachyterapie (dělení brachyterapie, zdroje ionizujícího záření, atd.), její historii a dále popisuje radiologického asistenta, jeho vzdělání, kompetence a jeho úlohu při provádění brachyterapie. Praktická část se zaměřuje na průběh léčby pomocí brachyterapie u jednotlivých, konkrétních pacientů.
Role of radiological assistant during aplication brachytherapy
Keywords: brachyterapie; radiologický asistent; tumor; léčba nádorových onemocnění; brachytherapy; radiological assistant; cancer; treatment of cancer