Stres v těhotenství v souvislosti s pandemií COVID-19 - Boštíková, Adéla (Univerzita Pardubice, 2023)
Tato bakalářská práce pojednává o problematice stresu v těhotenství v souvislosti s pandemií COVID-19. Její první částí jsou teoretická východiska zpracovaná dle dostupných literárních a internetových zdrojů. Kapitoly této části se věnují tématu COVID-19, stresu a psychologii těhotenství. Průzkumná část je vedena formou literárního přehledu a zabývá se stresem v době pandemie u těhotných žen. Podklady pro přehled jsou články vyhledané v odborných databázích.
Stress in pregnancy in relation to the COVID-19 pandemic
Keywords: těhotenství; COVID-19; pandemie; stres; deprese; úzkost; pregnancy; COVID-19; pandemic; stress; depression; anxiety