Vliv devizových intervencí ČNB na hospodaření vybraného podniku - Soukupová, Denisa (Univerzita Pardubice, 2019)
Práce zahrnuje vymezení měnové politiky a ČNB. Dále se zabývá finanční analýzou a její aplikací na vybraný podnik. Výsledné hodnoty jsou porovnány s doporučenými hodnotami. Závěr práce obsahuje hodnocení vlivu devizových intervencí na vybraný podnik.
Influence of the CNB´s foreign exchange intervention on the economy of the selected enterprise
Keywords: Česká národní banka; devizové intervence; finanční analýza; měnová politika; financial analysis; foreign exchange intervention; monetary policy; Czech national bank