Dotblotové techniky pro porovnání afinity protilátek určených k imunoanalýze - Ospálková, Barbora (Univerzita Pardubice, 2018)
Diplomová práce se zabývá testováním nově vyvíjeného zařízení pro porovnání vlastností protilátek s cílem vybrat mezi produkty dostupnými na trhu tu s nejvyšší specifitou a afinitou k danému antigenu. Jako modelový systém antigenu a protilátky byl použit chymotrypsin a anti-chymotrypsinové prasečí sérum, pro který byl nejprve vyvinut protokol pro klasický dotblot. Získaný protokol se následně použil u testovaného zařízení, které také pracuje na principu dotblotu. Při dalších experimentech se již přistoupilo k jiným systémům antigen protilátka a porovnávaly se vlastnosti protilátek určené pro konkrétní aplikace.
Dotblot techniques for comparison of antibody affinity to be used in immunoassays
Keywords: dotblot; afinitní dotblot; protilátka; ELISA; antigen; chymotrypsin; bakterie; protein; dotblot; affinity dotblot; antibody; ELISA; antigen; chymotrypsin; bacteria; protein