Aplikace technologií žárového nástřiku v oblasti zvyšování životnosti a spolehlivosti u extrémně namáhaných součástí silničních vozidel. - Kosinová, Pavla (Univerzita Pardubice, 2010)
Předložená bakalářská práce je zaměřena na aplikaci technologie žárového nástřiku při zvyšování životnosti provozně namáhaných součástí. Těžiště práce spočívá v porovnání vlastností vzorků základního materiálu a povlakovaného povrchu, který byl ošetřen metodou žárového nástřiku. Jedná se o jednu z významných metod zvyšujících provozní spolehlivost dílců a konstrukcí, umožňující zajistit jejich funkci ve zcela specifických podmínkách.
Application of thermal sprayed coatings in the field of increasing the durability and reliability of extremely loaded machine parts of road vehicles.
Keywords: opotřebení; renovace; žárový nástřik; navařování; metalografické zkoušky; wear; renovation; thermal sprayed coatings; hard surfacing; metallographic testing