Postoje jedinců k otázkám alternativních léčebných postupů - Kotyková, Michaela (Univerzita Pardubice, 2010)
Bakalářská práce pojednává o problematice alternativní medicíny a zaměřuje se na postoj veřejnosti k alternativním metodám léčby. Skládá se ze dvou částí - teoretické a praktické. V teoretické části je popisována alternativní medicína a její nejužívanější metody, vývoj alternativní medicíny, současná situace u nás a legislativní stránka této problematiky. Praktická část obsahuje informace o výsledcích výzkumu provedeném mezi zdravotníky a nezdravotníky.
Attitude of individuals to the alternative medical procedures questions
Keywords: alternativní medicína; přírodní léčba; léčebné postupy; léčitelé; alternative medicine; natural treatment; medical procedures; healers