Analýza práce řidiče nákladní dopravy - Zatloukalová, Lucie (Univerzita Pardubice, 2013)
Bakalářská práce analyzuje práci řidiče nákladní dopravy. Práce je zaměřena na požadavky na řidiče, pracovní režim a komunikaci mezi řidičem a dispečerem. Dále jsou v práci porovnávána záznamová zařízení. Důraz je kladen na práci řidiče během konkrétní přepravy. Jsou zde uvedeny mimořádné události, se kterými se profesionální řidič může setkat. Práce předkládá návrhy k usnadnění práce řidiče silniční nákladní dopravy a jejich zhodnocení.
Analysis of work of haulage driver
Keywords: nákladní vozidla; řidič; silniční nákladní přeprava; tachograf; truck; driver; road haulage transport; tachograph