Vstup vybraného dopravce na zahraniční trh - Koníčková, Barbora (Univerzita Pardubice, 2010)
Bakalářská práce se zabývá problematikou vstupu společnosti JIPET logistik s.r.o. na zahraniční trh. Součástí práce je postup zřízení a volba umístění dceřiné společnosti, včetně legislativního rámce vztahujícího se k danému tématu. Na závěr bylo provedeno celkové zhodnocení vstupu společnosti na zahraniční trh na základě provedených analýz a faktorů působících na společnost. Cílem se stala eliminace faktorů, které byly ohodnoceny jako negativní s návrhem na posílení současné pozice zvýšením konkurenceschopnosti.
Entering of the Selected Transport Company on Foregin Market
Keywords: dceřiná společnost; dopravce; eurolicence; zahraniční trh; Konkurence; subsidiary; carrier; eurolicence; foreign market; Competition