Osídlení slezskoplatěnické kultury v obci Libišany - Jelínek, Tomáš (Univerzita Pardubice, 2019)
Základem této práce je zpracování a vyhodnocení archeologického materiálu, který byl získán záchrannými archeologickými výzkumy roku 2015 z katastrálního území Libišan, konkrétně na parcelách číslo 840/42, 841/70, 841/9, 841/84 a 841/12. Součástí vyhodnocení je i zhodnocení starších nálezů slezskoplatěnické kultury, které jsou uloženy ve VČM v Pardubicích a MVČ v Hradci Králové. Archeologický materiál z nalezišť byl zpracován, chronologicky zařazen a srovnán s nálezy z jiných slezskoplatěnických nalezišť.
The Settlement Pattern of Silesia-Platěnice Culture in Libišany (District Pardubice)
Keywords: Libišany; slezskoplatěnická kultura; sídliště; keramika; Libišany; Silesia-Platěnice culture; settlement; pottery