Hinty Oracle a jejich vliv na výkon dotazu - Pirkl, Josef (Univerzita Pardubice, 2010)
Diplomová práce se zabývá vlivem použití hintů (sql hints) optimalizátoru Oracle na výkon dotazu. Testuje srovnání výkonu klasických SQL dotazů oproti SQL dotazům, které používají Oracle hinty. Je rovněž zkoumáno, jakým způsobem je při použití hintu ovlivněna výkonnost přítomností indexů, jak se hinty chovají při spojování více tabulek v dotazu a jak hinty ovlivňuje navolený režim optimalizátoru Oracle. Základním kritériem pro posuzování výkonnosti je CPU trvání zpracování dotazu (CPU time).
Oracle hints and their influence on query execution
Keywords: hinty; sql hinty; Oracle; optimalizátor Oracle; náklad dotazu; SQL; rychlost odezvy; hints; sql hints; Oracle optimizer; query load; response time