Studium filmotvorných vlastností BA/STY/KA kopolymerních disperzí - Kubík, Dušan (Univerzita Pardubice, 1995)
Semikontinuální emulzí byly připraveny disperzní kopolymery butylakrylát/styren/kyselina akrylová s různým obsahem kyseliny akrylové a různými poměry BA/STY. U připravených disperzí byla stanovena sušina, pH, konzistence a velikost částic, u vybraných vzorků byl potenciometrickou titrací zjišťován obsah karboxylových skupin, schopných neutralizace. Bylo zjištěno, že relativní pokles MFT se zvyšuje s rostoucím obsahem karboxylových skupin, přestože tg a tvrdost polymerních filmů se zvyšujícím se obsahem KA roste.
Investigation of film-forming properties of butyl acrylate/styrene/acrylic acid copolymer latices
Keywords: polymerní latexy; latexy; butylakrylát; styren; kyselina akrylová; kopolymery