Sociální vztahy v kolektivu vybrané mateřské školy - Panušová, Lucie (Univerzita Pardubice, 2004)
Cílem práce je zmapovat vztahy mezi předškolními dětmi. Protože již na nejnižších stupních základních škol se setkáváme s velmi vážnými problémy, týkajícími se negativních vztahů mezi dětmi, snaží se autorka zjistit, zda se tyto problémy vyskytují již v mateřských školách a jaký je vlastně model utváření vztahů v tak raném věku.
Social relations inside of collective of the selected kindergarten
Keywords: sociální vztahy; Děti; vývoj dítěte; předškolní věk; mateřské školy; výchova dítěte; psychologie dítěte; vývojová psychologie; sociální psychologie