Management akutní pooperační bolesti v rámci studií budoucích všeobecných sester a zdravotnických záchranářů na Fakultě zdravotnických studií Univerzity Pardubice - Červenková, Zuzana (My University, 2023)
Článek shrnuje výsledky bakalářských prací studentů, kteří se zaměřili na management akutní pooperační bolesti. Pacient jsou spokojeni s tišením jejich pooperační bolesti, a to i přes to, že často udávali vysokou intenzitu bolesti. U některých pacientů byly zaznamenány neakceptovatelné hodnoty intenzity akutní pooperační bolesti, což je v neshodě s aktuálními poznatky v odborných publikacích.
Management of acute postoperative pain within the studies of future nurses and paramedics at the Faculty of Health Studies of the University of Pardubice
Keywords: Pooperační bolest; Analgezie - metody; Postoperative pain; Analgesia - methods