Fiskální aspekty zpoplatnění dopravy a dopady na dopravní společnost - Vodička, Tomáš (Univerzita Pardubice, 2012)
V této práci jsou uvedeny jednotlivé fiskální aspekty, jenž ovlivňují dopravní firmy. V práci jsou rozebrány veškeré zpoplatnění v silniční a železniční dopravě. Dále je zde navrhnut model, na němž je znázorněno, jak se fiskální nástroje podílejí na skladbě celkové sazby silničního nákladního dopravce za ujetý km. Jsou zde i uvedeny možné scénáře budoucího vývoje nejvýznamnějších fiskálních nástrojů a jejich vliv na sazbu za ujetý km.
Fiscal aspects of fees charged for transport and their impacts on a transport company
Keywords: fiskální aspekty; mýtné; dopravce; nákladní doprava; sazba za ujetý kilometr; fiscal aspects; toll; carrier; freight; rate per kilometer