Řízení orientace fotovoltaického panelu - Pitaš, Karel (Univerzita Pardubice, 2015)
Tato bakalářská práce je zaměřena na řízení pohybu fotovoltaického panelu nebo jiného systému v horizontální i vertikální ose. Pojednává zejména o návrhu systému, který umožňuje tři způsoby řízení dvou krokových motorů. Systém je vybaven tlačítky pro ruční polohovaní v obou osách a také USB portem pro možné řízení pomocí speciálních příkazů z počítače. Výsledný systém řízení orientace fotovoltaického panelu je navrhován primárně pro sledování polohy slunce pomocí výpočtu.
Control of photovoltaic panel orientation
Keywords: fotovoltaické panely; Slunce; sluneční záření; sledovače; krokové motory; ATmega16A; photovoltaic panels; Sun; sun radiation; trackers; stepper motors; ATmega16A