Přeprava handicapovaných osob v rámci vsetínského regionu - Valíček, Antonín (Univerzita Pardubice, 2012)
Tato práce se zabývá problematikou přepravy handicapovaných osob v rámci vsetínského regionu. Přesněji je zaměřena na oblast Horního Vsacka, Velkokarlovicko, kde zhodnocuje současný stav přepravní nabídky v rámci firmy ČSAD Vsetín a.s. a snaží se tuto nabídku přizpůsobit požadavkům poptávaným. Práce se dělí na tři části. Část teoretická, která objasňuje základní pojmy týkající se tématu. Dále část analytická určuje požadavky handicapovaných na přepravu, společně s určením současného stavu nabídky. V poslední části jsou navrženy změny v dosavadním stavu zastávek, autobusů a zdrojů informací, sloužícím ku prospěchu nejen lidem handicapovaným.
Transport of handicapped people in the region of Vsetín
Keywords: přepravy; handicapované osoby; Vsetín; osobní doprava; autobusová doprava; transportation; handicapped people; passenger traffic; bus service