Experimentální posouzení závislostí fyzikálně-mechanických vlastností zemin na indexu plasticity - Franc, Lukáš (Univerzita Pardubice, 2005)
Diplomová práce posuzuje mechanicko-fyzikální vlastnosti zemin (prostá pevnost v tlaku, modul přetvárnosti, CBR) v závislosti na jejich plasticitě. Práce rovněž řeší vliv zvodnění zemin na pokles pevnosti či únosnosti z pohledu indexu plasticity. V práci jsou detailně popsány zkoušky zemin (Proctor, CBR, Atterbergovy meze, zrnitostní analýza, prostá pevnost v tlaku) podle amerických norem AASHTO.
Experimental exploration of the relationships between mechanical -physical properties of soils and their plasticity index
Keywords: fyzikální vlastnosti; zeminy; plasticita; mechanika zemin