Zařízení pro preferenční průjezd světelnými křižovatkami - Paclík, Vít (Univerzita Pardubice, 2000)
Autor ve své práci podáva teoretický rozbor a komplexní popis problematiky realizace zařízení umožňující sledovat polohu záchranných vozidel systémem GPS. Na základě vyhodnocení získaných údajů nastaví vstup světelné signalizace.
Vehicles priority pass traffic lights controlled crossing device
Keywords: automobilová doprava; pozemní křižovatky; světelná signalizace; ovládání; elektrotechnika; Global Positioning System