Návrh řešení stálého převodu hnacích náprav experimentálního vozidla - Laub, Marcel (Univerzita Pardubice, 2006)
Práce se zabývá problematikou konstrukčního uspořádání rozvodovky, tj. stálého převodu náprav a diferenciálu stavěného vozidla. V teoretické části je řešena problematika koncepčního a konstrukčního návrhu stálého převodu, doplněná o pevnostní výpočty navržených součástí. Část věnovaná výkresové dokumentaci obsahuje výkresy sestavy a jednotlivé výrobní výkresy navržených součástí.
The suggestion of solving axle drive reduction ratio of an experimental vehicle
Keywords: převody; hnací ústrojí; nápravy; rozvodovky; konstrukce; experimentální vozidlo