Vývoj elektrochemického imunosenzoru pro rychlý průkaz Campylobacter jejuni v potravinách - Švecová, Andrea (Univerzita Pardubice, 2020)
Práce je věnována vývoji elektrochemického imunosenzoru pro průkaz bakteriálních buněk Campylobacter jejuni. Systém využívá primární protilátky, imobilizované na magnetických částicích, pro izolaci bakteriálních buněk, a sekundární protilátky značené kvantovými tečkami (QDs), které umožňují elektrochemickou detekci. Pro stanovení byly použity jednorázové tištěné tříelektrodové senzory umožňující analýzu malých objemů. Detekční metodou byla square wave anodická, resp. katodická rozpouštěcí voltametrie.
Development of electrochemical immunosensor for detection of Campylobacter jejuni in food
Keywords: Campylobacter jejuni; magnetické částice; kvantové tečky; zlaté nanočástice; dendrony; elektrochemický imunosenzor; Campylobacter jejuni; magnetic particles; quantum dots; gold nanoparticles; dendrons; electrochemical immunosensor