Ekonomické aspekty zavedení střídání řidičů na přestávky v pražské tramvajové dopravě - Vojtíšková, Zdeňka (Univerzita Pardubice, 2007)
Cílem diplomové práce je posouzení ekonomických aspektů jednotlivých variant čerpání přestávek řidičů v podmínkách pražské tramvajové dopravy. Navrhuje variantu, která by přinesla efektivnější využití tramvajových vozů při respektování všech legislativních podmínek pro práci řidičů.
Economics aspects of implementation of changing drivers for pauses in Prague tram transport
Keywords: městská hromadná doprava; integrované dopravní systémy; tramvajové subsystémy; dopravní podniky; řidiči; přestávky