Resocializácia – štyri koncepty ako reflexia riešenia súčasných problémov jednotlivca a spoločnosti - Škoviera, Albín; Flikingerová, Lenka (My University, 2021)
Príspevok sa zaoberá posunom v chápaní pojmu resocializácia a vníma tento pojem v širšom kontexte spoločenských zmien. Upozorňuje na to, že dobrá resocializácia je predovšetkým prevenciou. Autori prezentujú štyri podoby chápania resocializácie, pričom ich spoločnými procesnými znakmi sú re-adaptácia, re-integrácia a re-personalizácia.
Resocializace - čtyři koncepty jako reflexe řešení současných problémů jedince a společnosti
Keywords: resocializácia; resocializace; prevencia; radikálna zmena; podpora; prevence; radikální změna; podpora