Umělá inteligence v PC hrách a její modelování - Januš, Jan (Univerzita Pardubice, 2013)
Práce představuje základní principy použití umělé inteligence (UI) při vytváření PC her. Teoretická část je rozdělena na tři části: Vysvětlení základních pojmů z této oblasti, dělení UI z hlediska herních žánrů a nakonec na popis mechanismů UI v konkrétní hře. V praktické části je představen editor na tvorbu UI, ve kterém je vymodelována mapa s určitou UI postav, které se na ní pohybují.
Modeling of artificial intelligence in PC games
Keywords: UI; umělá inteligence; PC hra; modelování; A* algoritmus; AI; artificial intelligence; PC game; modeling; A* algorithm