Postavení IDegLira v doporučeném postupu ADA/EASD 2018 pro management diabetu 2. typu - Doležalová, Barbora (My University, 2018)
IDegLira je fixní kombinací liraglutidu s inzulínem degludec. Obě komponenty jsou v příslušných lékových třídách hodnoceny výborně z hlediska efektivity i KV bezpečnosti/protektivity. Použití fixní kombinace zlepšuje adherenci k léčbě, zjednodušuje titraci dávky a umožňuje využít maximální terapeutický potenciál obou složek. Tyto vlastnosti reflektuje i aktuální doporučený postup EASD/ADA pro léčbu diabetu 2. typu.
Position of IDegLira in the Consensus Statement of EASD/ADA 2018 for the management of type 2 diabetes
Keywords: diabetes 2. typu IDegLira kardiovaskulární protektivita; type 2 diabetes IDegLira cardiovascular protectivity