Milan Maryška (1943-2002) - Pecháčková, Zuzana (Univerzita Pardubice, 2008)
Práce se na základě dostupných pramenů a přímých rozhovorů zabývá osobností a dílem dokumentaristy Milana Maryšky. Část práce je též věnována dokumentárnímu filmu a jeho vývojí v Česku od počátku šedesátých let 20. století.
Keywords: Documentary Film; biography; humanitarian work; Maryška, Milan; Dokumentární film; biografie; humanitární práce