Restaurování anděla (putto) č. 17 na korunní římse ve hřbitovní kapli Sv. Izidora v Křenově - Doležalová, Jana (Univerzita Pardubice, 2014)
Tato bakalářská práce je rozdělena na tři oddíly. První se věnuje restaurátorskému zásahu anděla (putto) č. 17 na korunní římse ve hřbitovní kapli Sv. Izidora v Křenově. Druhá část popisuje restaurování sochy Madony z Bartošovic v Orlických horách. Obě dokumentují stav před započetím prací, průběh prací a stav po dokončení zásahu. Třetí, teoretická část, se věnuje typologii konkrétních madon, vyobrazených na kartuších, které drží putti, na balustrádě před východní lodgií centrální stavby baziliky Nanebevzetí Panny Marie na Svaté Hoře.
Restaurování sochy Madony z Bartošovic
Restoration of the angel (putto) No. 17 from the Chapel of St. Isidor in Křenov
Keywords: restaurování; kaple sv. Izidora v Křenově; anděl; Madona; poutní Panna Marie; Bartošovice v Orlických horách; Svatá Hora; restoration; Chapel of Saint Isidor in Křenov; angel; Madonna; pilgrim Virgin Mary