Rozbor vlastností anténních prvků typu patch - Janečka, Radek (Univerzita Pardubice, 2016)
Diplomová práce je zaměřena na rozbor vlastností anténních prvků typu patch vhodných pro pásmo Wifi 2,45GHz. Teoretická část se zaměřuje na popis vlastností antén a princip antény. Je zde vysvětleno děleni výkonu a vlastnosti výpočetní metody FDTD. V praktické části je popsán postup návrhu antény jednoprvkové a šesnácti-prvkové anténní řady. Model byl navržen v prostředí CST Microwave Studio pro jeden prvek a pro šesnácti-prvkovou anténní řadu. Modely byly vyrobeny a simulace jsou porovnány s reálným měřením.
Characteristics of the patch type antenna elements
Keywords: flíček; šířka pásma; CST; FDTD; mikropáskové vedení; antenní řada; anténa; pásmo Wifi; patch; bandwidth; microstrip line; antenna array; antenna; wifi band