Právní předpisy v mezinárodní silniční nákladní dopravě a jejich dopady v praxi - Sršeň, Jan (Univerzita Pardubice, 2009)
Diplomová práce se zaměřuje na charakteristiku základních právních předpisů vztahujících se k podnikaní v mezinárodní silniční nákladní dopravě. Zabývá se též analýzou mezinárodních smluv, kterými se dopravce musí řídit. Druhá část práce je věnována dopadům, které plynou z těchto právních předpisů na dopravce a opatřením, které tyto dopady zmírní.
Legislation regulating international road haulage and its impact in practice
Keywords: zákony; dohody; právní předpisy; dopravci; Náklady; laws; agreements; legal regulations; carriers; Expenses