Klimatizační systémy vozidel - Trojan, Pavel (Univerzita Pardubice, 2012)
Tato diplomová práce se zabývá klimatizačními systémy silničních vozidel. Nejdříve je popsán přehled komfortních systémů a systémů zvyšujících bezpečnost a komfort automobilu. Následně jsou uvedeny varianty řešení klimatizačních systémů včetně rozdělení na jednotlivé části. V této kapitole jsou uvedeny další možnosti chlazení automobilu. Poslední dvě kapitoly popisují diagnostiku klimatizace a analýzu systému dle množství chladícího média.
Air condition systems of vehicles
Keywords: komfortní systémy; klimatizace; diagnostiky; bezpečnost; asistenční systémy; systémové tlaky; chladící média; comfort systems; air-conditioning; diagnostics; safety; assistance systems; system pressure; cooling medium