Aplikace vybraných mikroextrakčních technik pro analýzu silic v bylinách - Čížková, Lenka (Univerzita Pardubice, 2007)
Práce se zabývá využitím mikroextrakce jednou kapkou a mikroextrakce tuhou fází s následnou analýzou pomocí plynové chromatografie pro analýzu bylin na základě zastoupení charakteristických silic.
Application of various microextraction techniques for essential oils analysis in herbs
Keywords: mikroextrakční techniky; analýza bylin