Analýza a vyhodnocení úspěšnosti čerpání finančních prostředků ze SF EU v programovacím období 2004 - 2006 - Šmejdová, Pavla (Univerzita Pardubice, 2009)
Obecná část diplomové práce je věnována regionální politice Evropské unie, jejím nástrojům, cílům a principům; regionální politice v České republice, jednotlivým operačním programům a jednotným programovým dokumentům. Praktická část se zabývá analýzou a vyhodnocením čerpání finančních prostředků za jednotlivé operační programy a jednotné programové dokumenty. V závěru práce je provedeno celkové zhodnocení úspěšnosti programů za programovací období 2004 - 2006.
The analysis and evaluation of the prosperity of financial resources utilizing from SF of the EU in programming period from the year 2004 to 2006
Keywords: Regional Policy; economic and social cohesion policy; Structural Funds; operational programmes; programming documents; regional cohesion; Regionální politika; politika hospodářské a sociální soudržnosti; Strukturální fondy; Operační programy; programové dokumenty; regiony soudržnosti