Depozice a charakterizace tenkých vrstev systému Ge-As-S - Kubíčková, Michaela (Univerzita Pardubice, 2017)
Tato diplomová práce se zabývá přípravou a charakterizací tenkých amorfních vrstev chalkogenidových skel systému GexAs30-xS70 (kde x = 0, 4, 8, 12, 16) připravených metodou vakuového napařování a metodou spin-coating. Byl studován vliv temperace a expozice UV zářením na změnu optických parametrů, složení a strukturu tenkých vrstev.
Deposition and properties of Ge-As-S chalcogenide glass thin films
Keywords: chalkogenidová skla; amorfní tenké vrstvy; spin-coating; vakuové napařování; chalkogenide glasses; thin amorphous films; spin-coating; vacuum thermal evaporation