Vliv rozvoje podniku ŠKODA AUTO a.s. na rozvoj území Vrchlabska - Vondrová, Petra (Univerzita Pardubice, 2008)
Bakalářská práce se zabývá nejprve vymezením regionální a průmyslové politiky, dále problematikou rozvoje velké společnosti a popisem dopadů a vlivů, které tento rozvoj způsobí a tím ovlivní rozvoj regionu. Pro popis a analýzu dopadů a vlivů rozvoje je vybrána společnost ŠKODA AUTO a.s. Vrchlabí, u které se v současné době zvažuje možnost získání velké investice. Kromě popisu dopadů je také charakterizován předpokládaný rozvoj dané společnosti a vzájemné vztahy této společnosti a města Vrchlabí. V závěru bakalářské práce jsou vymezeny návrhy na zlepšení spolupráce mezi městem Vrchlabí a ŠKODA AUTO a.s. s ohledem na rozvoj území.
Development of industrial concern ŠKODA AUTO a.s. with respect to region development
Keywords: Regional Policy; Industrial policy; SWOT analysis; Regionální politika; průmyslová politika; SWOT analýza; Vrchlabí