Hlasová hygiena pedagogických pracovníků - Sejkorová, Anna (Univerzita Pardubice, 2014)
Práce je věnována tématu hlasová hygiena pedagogických pracovníků se zaměřením na prevenci hlasových poruch. Cílem práce je shrnout poznatky o hlasové hygieně a přiblížit prevenci hlasových poruch. Praktická část prostřednictvím kvantitativního typu výzkumu zjišťuje informovanost pedagogů v oblasti hlasové hygieny, míru dodržování zásad a doporučení. Vzorek respondentů tvořili pedagogičtí pracovníci středních a vysokých škol.
Voice hygiene for pedagogical staff
Keywords: hlas; hlasová hygiena; pedagogický personál; prevence; voice; voice hygiene; pedagogical staff; prevention