Přepravní prostředek pro přepravu ojetých osobních automobilů - Studnička, Zdeněk (Univerzita Pardubice, 1999)
Práce se zabývá problematikou přepravy a skladování ojetých silničních osobních vozidel ve speciálních kontejnerech. Je zde proveden rozbor problematiky konstrukčního řešení typů kontejnerů, odpovídajících ČSN, ISO. Dále jsou zde zohledněny požadavky kladené přepravovanými vozidly, ekologickou přepravou a technologií kontejnerové přepravy. Součástí práce je i výpočet a návrhy jednotlivých prvků části kontejneru a kompletní výkresová dokumentace.
Mean of transport for transport of used cars
Keywords: dopravní prostředky; osobní automobily; přeprava; kontejnery; Skladování