Zavádění principů udržitelnosti a odpovědnosti ve vybraném podniku - Mogildea, Maria (Univerzita Pardubice, 2024)
Tato diplomová práce se zabývá zaváděním principů udržitelnosti a odpovědnosti ve vybraném podniku. Teoretická část práce se zaměřuje na vymezení základních pojmů v oblasti odpovědnosti a udržitelnosti, ESG, obchodní strategie v rámci udržitelnosti a aspektů k tomu náležících. Analytická část se věnuje představení vybraného podniku a analýze udržitelné obchodní strategie pro zhodnocení efektivnosti zavedených principů ESG a naplňování tak strategických cílů. Analýza byla provedena pomocí mezinárodně uznávaných kritérií jednotlivých pilířů ESG, které jsou součástí strategie společnosti a jež jsou charakterizovány ve výročních zprávách o trvale udržitelném rozvoji společnosti Škoda Auto a.s.
Implementing principles of sustainability and responsibility in a selected company
Keywords: udržitelnost a odpovědnost podniku; ESG; obchodní strategie; environmentální pilíř; sociální pilíř; governance pilíř; analýza; efektivita; principy ESG; Škoda Auto a.s; sustainability and corporate responsibility; ESG; business strategy; environmental pillas; social pillar; governance pillar; analysis; effectiveness; ESG principles; Škoda Auto a.s