Řízení lidských zdrojů na Městském úřadu Litomyšl - Macková, Irena (Univerzita Pardubice, 2007)
Diplomová práce je zaměřena na význam lidského kapitálu ve veřejné správě. Jejím cílem je analýza řízení lidských zdrojů na Městském úřadu Litomyšl a návrh doporučení. Tato práce se skládá z několika částí. První a druhá část teoreticky objasňuje problematiku managementu a řízení lidských zdrojů. Následující kapitola krátce představuje a charakterizuje město Litomyšl a Městský úřad Litomyšl. Ve čtvrté části této diplomové práce jsou teoretické poznatky uplatněny v praxi. Závěrečná část obsahuje doporučení opatření, která by mohla přispět k lepšímu vykonávání systému řízení lidských zdrojů v městském úřadu.
Human resource management at the Town hall in Litomyšl
Keywords: managerial functions; Human Resource Management; Public Administration; Personal activities; Evaluation; rewards; staff training; Management; manažerské funkce; Řízení lidských zdrojů; personální činnosti; hodnocení; Odměňování; vzdělávání pracovníků; veřejná správa