Mándúkja upanišad v kontextu vybraných komentářů : srovnání indologických a tradičních indických postupů - Rebenda, Karel (Univerzita Pardubice, 2006)
Práce srovnává přístupy k interpretaci Mándúkja upanišady, kritizuje indologický přístup a podává krátký popis historických souvislostí spojených se vznikem prvních upanišad.
Mandukya Upanisad in the context of selected commentaries : comparison of the indological and traditional indian approaches
Keywords: upanišady; Mándúkja upanišad; hinduismus; indologie; indická filosofie