Agilní řízení firmy - Mošnerová, Zuzana (Univerzita Pardubice, 2024)
Tato diplomová práce se zabývá problematikou agilního řízení, které se v posledních letech stalo klíčovým konceptem v oblasti managementu a projektového řízení. Práce se zaměřuje na základní principy a rámce agilního řízení, včetně Agilního manifestu. Dále definuje klíčové pojmy a koncepty, které tvoří podstatu agilních přístupů. Na základě zjištění této práce jsou navržena doporučení pro dané společnosti, která zahrnují důraz na průběžné zlepšování, podporu týmové spolupráce a zapojení zaměstnanců do rozhodovacích procesů. Rovněž je vytvořen postup přechodu na agilní způsob řízení, který může být aplikován v různých odvětvích včetně vyčíslení nákladů spojené s touto transformací.
Agile business management
Keywords: agilní transformace; adaptabilita; dynamické prostředí; metriky; Scrum; waterfall; agile transformation; adaptability; dynamic environment; metrics; Scrum; waterfall