Reformy v zacházení s vězněnými osobami v českých věznicích - Tůmová, Vítězslava (Univerzita Pardubice, 2009)
Bakalářská práce je věnována reformám v zacházení s vězněnými osobami v českých věznicích. Je zde popsáno období od vzniku prvních vězeňských zařízení v 10. století až do současnosti. Práce se zabývá především výchovou a vzděláváním vězněných osob a praktická část se soustřeďuje na Věznici Pardubice.
Revision of imprisoned persons treatment in Czech prisons
Keywords: Vězeňství; Výchova; Vzdělávání; programy zacházení; humanizace; prison system; Institution; Education; programs of treatment; humanization