Finanční poradenství pro podnikatele a firmy - Kutilová, Kristýna (Univerzita Pardubice, 2022)
Bakalářská práce je zaměřena na analýzu společností poskytující finanční poradenství pro podnikatele a firmy. První kapitola je zaměřena na finance, jejich funkce a riziko. Z rizika vyplývá pojem finanční gramotnost, o kterém pojednává druhá kapitola. Třetí kapitola popisuje obor finanční poradenství, průběh poradenského procesu, charakteristiku poradenských služeb a samozřejmě také služby finančních poradců, které jsou blíže popsány ve čtvrté kapitole. Pátá kapitola ujasňuje státní regulace finančního poradenství a inovace v tomto oboru. V šesté kapitole jsou porovnány společnosti poskytující finanční poradenství pro firmy a podnikatele.
Financial advice for entrepreneurs and companies
Keywords: finance; rizika; finanční gramotnost; poradenství; poradci; finance; risk; financial literacy; counselling; advisers