Vliv mýtného na silniční nákladní dopravu v České republice - Ptáčník, Jiří (Univerzita Pardubice, 2012)
Bakalářská práce se zabývá výkonovým zpoplatněním pozemních komunikací v České republice. Popisuje funkčnost elektrického mýtného systému a ukazuje, jak ovlivňuje tento systém silniční nákladní dopravu. Na základě analýzy současného stavu mýtného systému v České republice jsou v poslední části práce uvedeny návrhy na zlepšení této situace.
The influence of toll system on the road freight traffic in the Czech Republic
Keywords: mýtné systémy; pozemní komunikace; silniční nákladní vozidla; města; obce; toll systems; overland communications; goods vehicle; cities; villages