Technologie a řízení provozu silničních motorových vozidel určených pro speciální přepravu (svoz komunálního odpadu) - Skalová, Jana (Univerzita Pardubice, 1999)
Autorka se v práci zabývá technologií a řízením provozu silničních motorových vozidel určených pro svoz komunálního odpadu. Popisuje požadavky na řízení provozu, které jsou stanoveny zákonnými normami. Zabývá se též provozně-technickými parametry vozidel, optimalizací místa sběru nebezpečných odpadů i optimalizací nasazení vozidel a ekonomickým hodnocením tohoto procesu.
Technology and traffic control roadway vehicles intended for special transportation (cartage of communal waste)
Keywords: přeprava; svoz odpadu; komunální odpady; řízení dopravy; kalkulace nákladů