Příroda a lidé v dílech Adalberta Stiftera a Karla Klostermanna - Dušková, Petra (Univerzita Pardubice, 2001)
Tato práce z oboru literatury porovnává, jak dva literáti, Karel Klostermann a Adalbert Stifter, různých národností, žijících každý v jiné době, ztvárňují ve svých dílech Šumavu.
Die Natur und die Menschen in den Werken von Adalbert Stifter und Karel Klostermann
Keywords: Klostermann, Karel; Stifter, Adalbert; literatura; rozbor literárního díla; srovnání; Šumava