Problematika žádání a čerpání dotací z Fondů Evropské unie - Krejčíková, Lucie (Univerzita Pardubice, 2009)
Bakalářská práce je věnovaná problematice Evropské unie a čerpáním z fondů Evropské unie. V práci, ze stručného vysvětlení pojmů a základních charakteristik, plynule autorka přechází k samotnému jádru věci, a to operačním programům a možnostem čerpání. Jelikož toto téma je velice rozsáhlé, v praktické části se autorka soustředila především na Regionální operační program (ROP) NUTS II Střední Čechy.
The problems of requesting and drawing grants from the European Union funds
Keywords: Evropská Unie; fondy Evropské unie; Operační programy; ROP NUTS II Střední Čechy; Evropean Union; the European Union funds; operational programmes; ROP NUTS II Střední Čechy