Návrh učebního textu pro předmět architektura sítí vyučovaného na střední odborné škole EDUCA Pardubice - Kisová, Markéta (Univerzita Pardubice, 2024)
Tato závěrečná práce se zabývá návrhem učebního textu pro předmět architektura sítí. Učební text je určen pro žáky třetího a čtvrtého ročníku střední školy Educa Pardubice studijního programu Informační technologie se zaměřením na Počítačovou grafiku a design/IT ve veřejné správě., kteří mají základní předchozí znalosti o počítačích a síťové komunikaci z předmětů operační systémy a hardware. Práce obsahuje teoretickou část, která se zabývá aspekty tvorby pedagogicko-didaktického textu. Následuje praktická část, která zahrnuje samotný učební text a jeho následný didaktický rozbor.
Propsal of the didactic text for computer networks
Keywords: učební text; oborová didaktika; počítačové sítě; didactics; textbook; computer networks