World of Warcraft: Fikce, či realita? - Záligerová, Michaela (Univerzita Pardubice, 2023)
S rostoucím zájmem hráčů o MMORPG roste množství možných témat a metod výzkumu. Tato práce se primárně zaměřuje na otázku: jak určité prvky reality ("offline světa") mění svou podobu díky hernímu prostředí hry WoW. S tím nepochybně souvisí další otázka: v jaké míře je hra WoW podobná offline světu? Autorka je členkou hráčské WoW komunity již 13 let a využije tak své zkušenosti ve spojení s ostatními metodami - analýzou chatu, rozhovory, zúčastněným pozorováním a dvěma dotazníky.
World of Warcraft: Fiction or Reality?
Keywords: Svět Warcraftu; MMORPG; WoW; herní realita; Massively Multiplayer Online Role-playing game; World of Warcraft